Produkter, kategorier og tagging

Inden du begynder at oprette din webshop er det meget vigtigt, at du nøje overvejer din struktur. Vores bedste råd til dig er at finde et stykke papir og en blyant og begynde at skitsere, hvordan du vil organisere din shop. 

Lad os eksempelvis sige, at du gerne vil opbygge en webshop med sportsudstyr. Hvordan vil du så kategorisere disse produkter? Du kan fx vælge en af disse top-navigationsstrukturer:

  • Fodbold, håndbold, løb og tennis
  • Tøj, sko og træningsudstyr
  • Mænd, kvinder og børn

Hvordan du end vælger at organisere din navigation vil det have stor indflydelse på resten af din webshop - fx hvordan du organiserer dit produktkatalog og tagger (kategoriserer) dine produkter.

På billedet ovenfor kan du se et eksempel på en shop, hvor topnavigationen er struktureret efter hovedkategorierne Kvinder - Mænd - Børn - Brands. Under hver hovedkategori er de forskellige typer af sportsgrene anført (Løb, Basketball osv.). På det tredje niveau af navigationsstrukturen er produkterne organiseret efter relevante typer af udstyr for hver sportsgren (fx under "Løb" finder du følgende kategorier: Sko, Tøj, Tilbehør).

Herover kan du se, hvordan "Brand"-kategorien er opdelt yderligere efter sport og produktgruppe. Det første niveau i navigationsmenuen indeholder alle brands i webshoppen (Puma, Adidas, Nike og Reebok). I de underliggende niveauer finder du de forskellige sportsgrene med relevante produktkategorier under hver sport. I dette tilfælde er differentieringen mellem Mænd, Kvinder og Børn blevet udeladt.

Alle produkter er inkluderet på siden direkte fra den centrale produktdatabase ved at bruge tags (som fungerer som filtre). På denne måde er du sikker på, at kun de produkter med matchende tags bliver vist i de forskellige kategorier. Læs videre for at lære hvordan du tagger dine produkter.

Lær at tagge dine produkter

Når du har fået styr på den basale struktur for din webshop er det næste skridt at få dine produkter vist på dine produktsider i passende kategorier. Dette gør du ved at tagge dine produkter med matchende nøgleord (keywords), som passer til produkterne for så kan du let filtrere produkterne på siden.

Lad os fx antage, at du har en webshop til sportsudstyr, og at du skal til at tilføje sko til databasen. Tag da de forskellige sko-produkter med passende nøgleord (fx Sko + Adidas + Kvinder + Løb + Tilbud osv.).

Når du er færdig med at tagge dine produkter, kan du gå tilbage til din produktside og hente alle sko til kvinder frem ved at skrive disse tags:

Kvinder+sko+løb

Du kan også hente alle Adidasprodukter for kvinder ind ved at skrive disse tags:

Adidas+Kvinder

Eller du kan søge efter alle sko der er på tilbud ved at skrive:

Sko+Tilbud

På billedet herover kan du se et eksempel på en webshopside, som viser forskellige løbesko for kvinder. Produkterne hentes ind fra shop-databasen ved at indsætte shop-katalog-modulet på siden og indstille modulet til at vise alle produkter der er tagget med følgende keywords: "Løb", "sko" og "kvinder".