CSS

CSS er en forkortelse for Cascading Style Sheets og definerer, hvordan dit design-skin ser ud i forhold til skrifttyper, skriftstørrelser, farver osv. Alle mono's D4 designs er 100% opbygget og kontrolleret af CSS. Der er ingen grafiske elementer, hvilket betyder at du med CSS kan ændre hele designet, hvis du ønsker.

Inde i monoværktøjet kan du ændre på CSS'en under Hjemmeside > Indstillinger > "Brugerdefineret CSS". Bemærk venligst, at når du ændrer eller tilføjer CSS på din hjemmeside, så ændrer du hele din hjemmesides design. Bemærk også at mono's supportteam ikke understøtter CSS, så du er på egen hånd, hvis du løber ind i problemer. Du bør derfor være fortrolig med CSS eller have en professionel til at hjælpe dig, inden du kaster dig ud i det. 

Du kan tilpasse alt

Som nævnt oven for kan du ændre næsten alt i D4 designs med CSS. I de fleste tilfælde er det primært farverne og/eller skrifttypen, der blot skal ændres for at tilpasse hjemmesiden til virksomhedens visuelle identitet. Du kan dog også vælge at tilpasse din hjemmeside yderligere og mere avanceret med CSS - fx kan du ændre hele designet af et bestemt modul og tilpasse det til dine behov.

I CSS biblioteket vil du snart kunne finde en række "lige-til-at-kopiere-ind" CSS-koder, som gør det meget nemt for både eksperter og begyndere at ændre på deres hjemmesidedesign.

Besøg CSS biblioteket her.

Hvis du har brug for mere avancerede koder, anbefaler vi, at du kontakter en CSS-ekspert.

Brug Google-skrifttyper

mono tilbyder en bred palette af forskellige skrifttyper i de forskellige Design-skins. Hvis du ønsker en anden skrifttype, kan du benytte forskellige skrifttyper fra Google. Vær dog opmærksom på, at Google-skrifttyper kan se ud på forskellige måder i forskellige design-skins og at mono kun kan yde support på de skrifttyper, som er til rådighed i de originale mono-designs.

Når du har indsat skrifttypen på din hjemmeside, kan du regulere den yderligere ved at justere CSS'en i det bestemte design-skin. Specielt hvad angår højde og størrelse mm. på bogstaverne. I de fleste tilfæle vil der dog ikke opstå nogen problemer, da Google-skrifttyperne blot vil udskifte den originale mono-skrifttype uden behov for justeringer.

Læs mere om Google-skrifttyper her.

Eksempel - Sådan gør du

I dette eksempel vil vi vise dig, hvordan du bruger Google-skrifttypen "Kite One" på hjemmesiden.

Først finder du skrifttypens kode på Google Fonts og kopierer den: 

<link href='http://fonts.googleapis.com/css?family=Kite+One' rel='stylesheet' type='text/css'> 

Indsæt da koden i "Globale HTML tags" feltet (Hjemmeside > Indstillinger) i mono-værktøjet som vist nedenfor:

Nu placerer du koden i det Brugerdefinerede CSS-kode område som vist nedenfor:

.contentArea .h1 {
color: #333;
font-weight: 400;
font-family: Kite One, sans-serif;
font-size: 65px;
}

Bemærk at teksten ikke vil se ud som "Kite One", når du er inde i mono-værktøjet. Google skrifttyper (som fx Kite One) vil kun vises korrekt på din publicerede hjemmeside.

Når du har indsat skrifttype-koden kan du justere dens udseende yderligere med CSS. Du kan kontrollere dens størrelse, vægt og farve som illustreret nedenfor.

Du kan bruge denne CSS-kode til at ændre .h2, .h3 og så videre.

 

Skift under-overskriften

.contentArea .h2 {
color: #333;
font-weight: 400;
font-family: Kite One, sans-serif;
font-size: 30px;

 

Skift Indlednings-teksten

.h4 p {
color: #333;
font-weight: 400;
font-family: Kite One, sans-serif;
font-size: 32px;
line-height: 32px;
}