Forsiden

Din forside kan siges at være den vigtigste side på hele din hjemmeside. Den børe være sammensat således, at dine besøgende hurtigt kan finde den information, de søger; enten på selve forsiden eller via links til dine undersider fra forsiden (fx menuen). Samtidig skal forsiden skabe et godt førstehåndsindtryk og derfor skal den både være nem at forstå, men samtidig have et flot og indbydende design så den vil blive husket og associeret med noget professionelt.

Husk at de fleste som besøger en hjemmeside ofte kun når til forsiden, og derfra enten klikker sig videre eller forlader siden igen. Så prøv at holde en fornuftig balance mellem informationer, salgsargumenter og design for at fange så bredt et publikum som muligt. Se nogle gode eksempler på forsider nedenfor.

Eksempler

Eksemplet ovenfor viser en forside med et topbillede med en fængende display-tekst og et godt tilbud. Længere nede på siden er der en introducerende tekst efterfulgt af fire teasere til forskellige områder på hjemmesiden. Denne forside er salgsorienteret men den giver samtidig en hurtig introduktion med åbenlyse links til hjemmesidens vigtigste undersider.

Hvis du gerne vil have kontaktinformationer på dine besøgende (lead-generering), så kan du plavere en kontaktformular på din forside som vist på eksemplet ovenfor. 

For at gøre som eksemplet viser på din egen hjemmeside skal du først uploade et baggrundsbillede og dernæst placere en stor display-tekst (Display-modulet) samt en introduktion oven på baggrunden. Til højre for placerer du formular-modulet og vælger hvilke informationer, du har brug for fra formularen. Nedenunder kan du så placere teasere til andre vigtige undersider på hjemmesiden.

I ovenstående eksempel finder du forskellige kompositioner for en forside, hvor hovedbudskabet er placeret i toppen med et tydeligt link til den side hvor besøgende kan finde mere information om det. Under hovedteaseren er der to sekundære teasere med billede, tekst og links. I højre side er der en liste med links.

Dette eksempel viser øverst en stor overskrift på et baggrundsbillede. Bemærk at billederne på de tre teasere er placeret halvvejs ind over baggrundsbilledet for at skabe en anderledes effekt. I bunden af siden er kontaktinformationer samt et kort tydeligt placeret for at gøre det nemt for besøgende at komme i kontakt med sidens ejer. Dette samlede kontaktmodul kan være en fordel at have på din forside, hvis det er vigtigt for din forretning at tiltrække fysiske besøgende. Eksempelvis hvis du ejer en tøjbutik eller en frisørsalon.