Fjern mellemrum mellem moduler

Alle moduler i mono har et prædefineret mellemrum, der bestemmer hvor meget plads, der skal være mellem modulet selv og det næste modul på siden. Dette mellemrum kan væreforskelligt fra designtype til designtype, så det er balanceret til skrifttypen og målene på hvert "skin". I de fleste tilfælde fungere det prædefinerede mellemrum godt. Dog kan det i nogle tilfælde være nyttigt at fjerne mellemrummet for at skabe en anderledes visuel effekt. Eksempelvis kan du fjerne mellemrummet mellem to moduler for at få dem til at ligne, at de er ét samlet modul.

Du kan fjerne det prædefinerede mellemrum mellem alle moduler, hvis du ønsker. Du kan så i stedet bruge mellemrumsmodulet til at indsætte et tilpasset mellemrum, hvor du selv definerer hvor mange pixels, det skal fylde. Du kan også holde din side helt fri for mellemrum.

Nedenfor finder du eksempler på, hvordan du kan udnytte muligheden for at fjerne mellemrummet mellem moduler til at fremhæve et bestemt design eller funktion på en hjemmeside.

Eksempler

På ovenstående eksempel kan du se, at faktaboksen faktisk er skabt ved at sammensætte to moduler.

I illustration A kan du se modulet "Fremhævet overskrift" med et Brødtekst-modul placeret under. I illustration B kan du se hvad der sker, når mellemrummet fjernes mellem modulerne, og et mellemrum på 6 pixels placeres i stedet. Det skaber en flottere og skarpere effekt. På den måde ser de to moduler ud til at hænge sammen og letter læsningen for den besøgende.

På dette eksempel kan du se tre fuldbreddemoduler, hvor mellemrummet i hvert modul er fjernet.

Det øverste modul (A) er et Jumbotronmodul, hvor mellemrummet er fjernet, så modulet nedenunder (B - et fuldbreddetekstmodul) bliver placeret lige under. Nedenunder er samme koncept gentaget med et fuldbredde 3-kolonne-modul, som er placeret lige under modul B, også uden mellemrum.

Ved at fjerne mellemrummene kan du altså inddele dine sider på en flottere måde (hvis du benytter dig af mulighederne for baggrundsfarver i modulerne), da du letter læsningen ved at brede layoutet ud. Bemærk hvordan telefonnummeret i modul B er fremhævet.