02.05 Fuldbreddemoduler

Modulerne i værktøjet fungerer ligesom byggeklodser på din hjemmeside. De kan kombineres på utallige måder for at skabe et unikt indhold på dine sider. Indsæt moduler ved at trække dem ned på siden og slip musen ved den ønskede placering. 

Et modul vil automatisk blive åbnet første gang, du indsætter det på en side. Du kan altid redigere, kopiere og slette eksisterende moduler på en side. Kør blot musen over modulet og vælg mellem de forskellige valgmuligheder i menuen øverst til højre på modulet. 

Du kan linke moduler til dine globale data-indstillinger. Dette gør det nemt og hurtigt at tilføje nye ændringer i alle moduler på hele hjemmesiden på én gang, når dine indstillinger opdateres (fx når et telefonnummer opdateres etc.). Læs mere om hvordan du bruger globale data under 'Min konto' på hjemmesiden. 

Der er fire kategorier af moduler: Indholdsmoduler, Special-moduler, full width-moduler og E-commerce-moduler. Hver af disse kategorier giver dig utallige funktioner, der kan kombineres, som du ønsker, for at skabe et unikt indhold på din hjemmeside. 

Fuldbreddemodulerne strækker sig over hele siden (eller den kolonne, den er placeret i) og gør dem ideelle for at opbygge responsive hjemmesider. Herunder finder du listen over fuldbreddemoduler i monoværktøjet:

JUMBOTRON

Dette er et multifunktionelt modul som kan bruges til mange forskellige formål og med stor kreativitet. Modulet kan strække sig over hele din side og tilpasse sig forskellige skærmstørrelser (hvis du altså indsætter det i en bred pladsholder), hvilket er ideelt til at skabe god branding-effekt på din hjemmeside og give den et visuelt udtryk.

Modulet lader dig uploade forskellige billeder - præcis som et billedgalleri. Når du redigerer i modulet og klikker på et miniature-billede får du mulighed for at tilføje indhold til billedet. Du kan tilføje tekst oven på hvert enkelt billede og du kan selv vælge hvor på billedet teksten skal palceres (venstre, højre, i midten). Du kan også redigere farven på skrifttypen og baggrundsfarven til selve teksten (fx en lys skrifttype på en mørk baggrund fungeer godt).

Du kan også tilføje en knap (stor eller normal størrelse). En knap-tekst og en URL kan tilføjes så man kan lede de besøgende til udvalgte sider (fx webshoppen) fra fx forsiden.

I modulets avancerede sektion kan du indstille den generelle adfærd for modulet. Disse indstillinger rammer alle de uploadede billeder. Hvis du har uploadet mere end et billede kan du indstille modulet til at skifte mellem billederne med et bestemt interval (minimum 1 sekund). Dertil er det muligt at stoppe billed-skiftene, når en besøgende holder sin mus over et billede.

JUMBOTRON MED FORMULAR

Jumbotron med formular er en variant af det almindelige Jumbotronmodul, som er beskrevet herover. Det har de samme funktioner som Jumbotron, men kan kombineres med en "call to action" boks (formularen), som har et centralt fokus i modulet. Dette modul giver designeren mulighed for at oprette best practice landing pages som er simple, elegante og meget effektive i forhold til at konvertere hjemmesidebesøgende til leads og kunder.

Du kan style formularen, så den skiller sig ud fra hjemmesidens generelle indhold og på den måde lettere "fanger blikket" hos hjemmesidebesøgende. Du kan tilpasse baggrundsfarven såvel som kanten på formularen samt størrelsen på formularen. Dertil kan du tilpasse designet på formularens knap.

Formularen i dette modul fungerer præcis som formularmodulet (det finder du under Specialmoduler). Du kan opbygge den præcis som du ønsker og samtidig indsamle data fra dine hjemmesidebesøgende. Hvis du aktiverer "Gem formulardata til databasen ved indsendelse" under avancerede indstillinger i modulet, bliver disse data gemt i formulardatabasen til fremtidig brug.

FULDBREDDETEKST

Dette modul strækker sig over hele din side (hvis du bruger en pladsholder der strækker sig over hele siden) og indeholder en overskrift, en indledning, brødtekst og en knap med et link. Hvis du ikke skriver nogen tekst i et af tekst-felterne vil modulet kollapse ved det punkt og kun vise de felter, hvor du har skrevet tekst ind. Og vigtigst af alt, så kan du ændre baggrundfarven i modulet og gøre det gennemsigtigt - fx 50% sort. Det betyder, at et baggrundsbillede vil være synligt igennem modulet! Eksemplet nedenfor har en solid grå bagrundsfarve.

FULDBREDDEGALLERIER
Dette modul kommer i 2 varianter. Den ene viser forskellite thumbnails (miniature-bulleder) og den anden viser større billeder, som skifter i et slideshow. Modulerne kan strække sig over hele siden, hvis de indsættes i en placeholder der fylder hele siden. Det er også muligt at ændre baggrundsfarven i modulerne. Ved at bruge den funktion kan du inddele din side i sektioner, så dine besøgende hurtigt kan danne sig et overblik, og det giver siden et mere simpelt udtryk. I eksemplet herunder har modulet en grå baggrundsfarve så det adskiller sig fra den hvide baggrund på hjemmesiden.

FULDBREDDEKOLONNER (2, 3 OG 4 KOLONNER)
Disse fuldbreddemoduler er perfekte til at vise flere forskellige historier (eller teasere) lige ved siden af hinanden på hjemmesiden. Hver sektion af modulet indeholder en overskrift, et billede, noget tekst og et link.