Base Layout C

Med Base Layout C kan du frame indholdet på dit site. Dette layout egner sig til sites hvor man har tid til at arbejde lidt med designet, da man kan en del grafiske effekter der giver sitet karaktér og fremmer den visuelle identitet. Man kan også vælge den helt simple model hvor man blot henter et topbillede ind og giver indholdsbaggrunden en farve.

Designet er delt i to elementer: Et baggrundsdesign der definere både header og baggrund samt et grafisk element der placeres i bunden af siden og afslutter indholdsrammen i bunden.

Baselayout C egner sig ikke til DIY da designet kræver at man laver baggrundsgrafikke i Photoshop. Når Base layoutet er desigenet, kan man dog let redigere modulerne på de forskellige sider.

1: Background image

Man designer top og ramme i en grafik der uploades som globalt baggrundsbillede. Vær opmæksom på, at denne fil kun må være 2000 pixels høj. Designet egner sig derfor ikke til meget lange sider.

2: Background image

Har man lange sider kan man vælge et design hvor man kun framer toppen af siden i baggrundsbilledet. Man lader så grafikken fade ud sammen baggrundsfarven.

3: Footer graphic

Man afslutter rammedesignet med en bund-grafik. Denne grafik lægges ind på siderne med full-width-image modulet.

Højde på headeren

Højden på headeren kan varieres designmæssigt efter hvilket udtryk man ønsker på sitet. Man regulere højden mellem toppen af siden og hovedmenuen ved at uploade en transparrent png-fil i topbaren. Er png-filen 300 pixels høj vil den skubbe hovedmenuen tilsvarende ned. Arbejder man med et stort logo eller grafik i toppen kan man ligeledes uploade det i dette billedfelt.

Bredde på baggrundsgrafikken

Bredden på baggrundsgrafikken skal være 2560 pixels. Hvis selve baggrunden har en fast farve kan man gøre den smallere og så bare baggrunden den samme farve i site settings.

Optimering til tablets

Når man definere bredden på indholdsrammen skal man være opmærksom på, at sitet er optimeret til 1024 pixels i tablet view. Det betyder at man har to muligheder: Enten skal man lave rammen så bred at kanterne går ud over de 1024 pix. i den version vil man så kun kunne se baggrundsfarven og ikke selve kanterne. Man kan også lave indholdsfeltet smallere - feks 950 pixels. Her vil man så kunne se de lodrette kanter i tablet view. Vælg den løsning der passer bedst til det overordnede design.

Footer design

Man kan vælge om man vil give footeren en baggrundsfarve eller lade den indgå som en del af baggrunden under indholdsrammen. Begge dele fungerer godt.