04.05 Globale Data

Med globale data behøver du kun skrive dine informationer ind én gang for alle. De vil så automatisk blive udfyldt i alle de relevante moduler på din hjemmeside.
 

INDSÆT GLOBALE DATA
Der er to måder, hvorpå du kan indsætte globale data.

1) Gå ind under Min Konto > Globale data og indsæt dine oplysninger. Dette er din globale data-bank.

2) Indskriv dine globale data direkte via et modul. Dette kan gøres når du bruger et modul der er i "global mode" (Når ikonet med en globus ud for skrivefeltet er blå) som fx dine kontaktmoduler.

Bemærk at når du skriver en oplysning ind i et modul, hvor tekstfeltet er knyttet til globale data (når ikonet med en globus er blå) så vil dine oplysninger i din globale data-bank blive overskrevet.
 

BRUG GLOBALE DATA I MODULERNE

Nogle moduler er som udgangspunkt sat til at synkronisere med de data, du har indsat i din globale data-bank. Du kan dog også hente dine globale data frem i andre moduler ved at indsætte det globale data "tag" direkte.

Eksempel:

I din globale data-bank har du indsat "Charlottes frisørsalon" i feltet med tagget .

Skriv i en brødtekst på din hjemmeside:

Hej, velkommen til [company_name]

Det vil se sådan ud på siden:

Hej, velkommen til Charlottes Frisørsalon

Arbejdet med Globale Data

En smart måde at administrere indholdet i et modul på, er at linke modulet til din globale data-bank. På den måde kan du oprette og ændre data - fx et telefonnummer eller en adresse - fra ét samlet sted. Ændringen vil da automatisk blive anvendt i alle moduler på din hjemmeside, som er linket til dette globale data tag.

Med andre ord, når du linker til globale data behøver du ikke åbne mange forskellige moduler for at lave den samme ændring. Du behøver blot at ændre værdien for hvert "tag" (telefonnummer, adresse, firmanavn osv.) i den globale data-bank under: Min konto > Globale data.

 

Som nævnt ovenfor kan du linke til globale data på to forskellige måder:

1) Hvor end du finder et ikon med en blå globus, er der et direkte link til den globale data-bank (Det står med blå tekst lige oven over selve tekstfeltet). Klik på linket og vælg i drop-down menuen hvilket tag, du gerne vil linke til.

2) Du kan linke ethvert tekstfelt i dine moduler til din globale data-bank ved at indsætte de globale data-tags, du skal bruge, i stedet for almindelig tekst. Når du ændrer værdien på tagget i din globale data-bank vil ændringen automatisk blive anvendt i alle moduler, som indeholder dette tag. Nedenunder kan du se, hvordan du indsætter relevante globale data-tags i stedet for almindelig tekst i adressefeltet på kontaktmodulet:

[street]
[zip]
[city]
[state]
[country]

Komplet liste over globale data tags

Når du skal indsætte et globalt data-tag direkte i et modul uden global-mode, skal du indsætte det med både værdibetegnelsen (tag) og de to klammer ([]) som fx [tag] før dine data kan hentes. Vær opmærksom på kun at bruge små bogstaver og efterlad intet mellemrum mellem værdibetegnelsen og de to klammer.

Kontaktoplysnings tags:

Company name - [company_name]
Street - [street]
Zip - [zip]
City - [city]
State - [state]
Country - [country]
Longitude - [long]
Latitude - [lat]
Phone - [phone]
Fax - [fax]
Email - [email]
Organisation number - [org_number]


Virksomhedsbeskrivelse:

Short description - [description_short]
Long description - [description_long]
Company start date - [start_date]
Company mission - [mission]
Opening hours - [openingshours]


Nøgleord:

Tagline 1 - [tagline_1]
Tagline 2 - [tagline_2]
Tagline 3 - [tagline_3]
Tagline 4 - [tagline_4]
Service 1 - [service_1]
Service 2 - [service_2]
Service 3 - [service_3]
Service 4 - [service_4]
Product 1 - [product_1]
Product 2 - [product_2]
Product 3 - [product_3]
Product 4 - [product_4]


Diverse tags:

Custom field 1 - [custom_text_1]
Custom field 2 - [custom_text_2]
Custom field 3 - [custom_text_3]