Forsider

Det er ikke svært at argumentere for, at din forside er den vigtigste side på hele din hjemmeside. Dine besøgende skal hurtigt kunne forstå, hvad du kan tilbyde, og hvor de kan finde yderligere information på din side. Din forside er et førstehåndsindtryk, og derfor er designet lige så vigtigt som indholdet. Det kan være en svær balance at opretholde, men vi har sammensat nogle nyttige eksempler til dig nedenfor, som kan hjælpe dig på vej.

Eksempler

Zenzes er en virksomhed, der designer, producerer og distribuerer smykker. Deres forside har et tydeligt brandfokus med et stort baggrundsbillede og et link til deres nyeste kollektion. Det er en flot og simpel hjemmeside, hvor billedet bærer hele designet. Du kan også placere noget relevant tekst i bunden af hjemmesiden fx en introduktion til virksomheden, som besøgende kan scrolle ned til så de hurtigt kan få noget information, hvis de søger efter det.

I eksemplet ovenfor kan du se forsiden til en restaurants hjemmeside, som har valgt at bruge et mørkt baggrundsbillede til at dække sidens top. Menuen og logoet er elegant centreret i toppen og umiddelbart under ses en introducerende tekst til konceptet. Under teksten er der tre teasere, der leder til centrale undersider på hjemmesiden. Længst nede ses et galleri, der viser billeder fra køkkenet. I footeren kan du finde åbningstider mm. Alt i alt er dette en forside, der giver besøgende et godt indtryk af den restaurant, den repræsenterer.

Denne hjemmeside fokuserer på personen bag musikeren og komponisten Manoj Ramdas. På forsiden ser du et billede af Manoj samt to links til det, hele hjemmesiden handler om: Hvad han laver nu og hans tidligere projekter. I bunden finder du en kort beskrivelse af hans historie.

Butikken Twentyninetwenty er en forhandler af designertøj for private. Forsiden er holdt i en simpel feminin stil med et topbillede og en introduktion, som hurtigt giver den besøgende en god fornemmelse for butikken. Under introduktionen finder du teasere til de to hovedområder på hjemmesien: Tøj og sko til voksne og børn. Som designet lægger op til, er siden hovedsageligt for kvinder og piger. I bunden af siden er der placeret et galleri med eksempler på varer, der kan købes i butikken.

Goodpeople har valgt et unikt grafisk topbillede på deres forside med en kort og ekspressiv tekst, der kommunikerer hvad de gør meget præcist. Umiddelbart under har de placeret en introduktionsvideo, hvor de taler om virksomheden og deres services. Længere nede på siden kan du finde anbefalinger fra kunder, der taler om det gode arbejde, Goodpeople har lavet for dem. I bunden af siden er der eksempler på Goodpeople's produktioner.

Dette er et godt eksempel på, hvordan en frisørs forside kunne se ud. Menuen er centreret over et stort baggrundsbillede, hvor en distinkt Display-tekst (Display-modulet) er placeret ovenpå. Under teksten ses to links: Det ene kan bruges til at booke en tid og den anden linker til en underside, der beskriver virksomhedens services yderligere. Længere nede er der en kort introduktion til salonen.