Konvertér til responsive design

Det er risikofrit at skifte til responsive design. Du kan altid skifte tilbage og bruge din gamle mobile hjemmeside igen, hvis du har lyst. For de fleste er det en klar fordel, fordi du sparer meget arbejde, da du nu kun skal vedligeholde én side, men prøv det selv og lad os høre hvad du synes!

Hvordan skifter jeg min eksisterende hjemmeside til responsive?


Fra og med midten af marts 2014 har alle nyoprettede mono-hjemmesider fået responsive design helt automatisk. Hvis din hjemmeside er ældre end det, skal du selv skifte til responsive design. Det gør du inde fra mono-værktøjet under: 

  • MIN KONTO > RESPONSIVE (Nederst i menuen til venstre).
  • Her skal du blot krydse af i ”Aktiver responsive design på din hjemmeside” og klikke ”Gem”.
  • Når du herefter publicerer din hjemmeside, er den responsive! 
  • Bemærk at du skal bruge D4 Design før du kan få responsive design.

Værktøjet vil gøre dig opmærksom på, at du ikke længere vil kunne se din gamle mobile hjemmeside, når du skifter. Så hvis du indtil nu har haft en separat mobil-hjemmeside, vil denne ikke længere kunne ses af dine besøgende. I stedet vil de kunne se din responsive hjemmeside tipasset den skærmstørrelse, de søger fra, fx en iPad eller en smartphone.

Du vil dog altid kunne få din "gamle" mobile udgave tilbage ved at deaktivere responsive design. Mobilsidens indhold og design bliver nemlig gemt, så hvis du gerne vil have den tilbage, skal du blot gå tilbage under MIN KONTO > RESPONSIVE og fjerne hakket i ”Aktivér responsive design på din hjemmeside” og klikke ”Gem.”

Tilpasning af din responsive hjemmeside til mobile brugere


Det er ikke altid ideelt at presentere hele din hjemmeside (især hvis den er meget kompleks) til de mobile brugere, som ofte er på farten og ikke har tid til at læse alt dit indhold. Med responsive design er det nemlig muligt at tilpasse din hjemmesidevisning til mobile brugeres behov ved at udvælge, hvilke af dine sider og moduler du kun vil vise på mobil, både på mobil og desktop, og begge steder. Se her hvordan du gør.

Dette betyder, at du kan begrænse hvor mange sider, der vises på mobile enheder, tilføje specifikke sider, eller endda tilføje moduler til sider, som kun vil blive vist for de mobile besøgende (fx ring op eller email-knappen, et kort, billeder osv.). Du får derfor det bedste af to verdner med responsive: Fantastiske designs, som sørger for, at din hjemmeside vises flot uanset hvilken skærmstørrelse den besøgende har, samtidig med at du kan tilpasse hjemmesiden 100% til mobile brugere, hvis du ønsker det.

Sådan skiftet du visningen mellem desktop og mobil


Når responsive design er aktiveret vil du ikke længere kunne se "Mobil"-fanen i topmenuen i værktøjet. I stedet vil du under "Hjemmeside"-fanen kunne se et mobil- og computerikon til venstre i værktøjet lige over sidestrukturen. Klik på ikonerne for at skifte mellem hhv. desktop og mobilvisningen af din hjemmeside.