Like-gates og kampagner

Facebook kan være et meget effektivt marketingværktøj og det bør derfor altid være et mål for dig at få flere fælgere til din Facebookside, fordi du kan lede deres opmærksomhed hen på dine produkter og services og derigennem muligvis øge din forretning. Så for at give dine besøgende et incitament for at følge din side, kan du prøve at give et særligt tilbud, invitere til et event, lave konkurrencer og præsentere produktlanceringer. Og her kan du med fordel sørge for, at kun dine følgere kan få adgang, så dem der endnu ikke følger dig får en rigtig god grund til at gøre det.

Til dette formål kan du bruge såkaldte "like-gates" til dine Facebook sider i mono-værktøjet. Du kan endda tilføje like-gates på modulniveau, og dermed bestemme ned til mindste detalje, hvad der skal være forbeholdt dine følgere. Alt i alt kan like-gates hjælpe dig med at få flere følgere ved at gøre det rigtig spændende for besøgende at følge din side.

Sådan opretter du like-gates

Du administrerer dine like-gates flere steder i værktøjet. Hvis du ønsker at skjule en hel side, skal du klikke på den sides sideindstillingerne i menuen til venstre i værktøjet. Her skal du under ”Indstillinger for visning af siden” krydse af. Siden vil nu kun kunne ses af dine følgere og er dermed gjort eksklusiv.

Du kan også oprette like-gates helt ned på modulniveau, dvs. skjule fx et billede, en tekst eller en video for brugere, der endnu ikke følger dig. Det du skal gøre er, at klikke dig ind på de moduler du vil skjule for ikke-følgere og nederst i modulindstillingerne vælge ”Liked”. 

Hvis du gerne vil teste, hvilke sider der er gjort eksklusive for ikke-følgere, kan du bruge rullemenuen i øvre højre hjørne af værktøjet og vælge hhv. ”Liked” (Hvad dem der følger dig kan se) og ”not liked” (Hvad alle kan se). Så kan du se det, brugere vil kunne se på Facebook, når du har publiceret.