02.04 Specialmoduler

Modulerne i værktøjet fungerer ligesom byggeklodser på din hjemmeside. De kan kombineres på utallige måder for at skabe et unikt indhold på dine sider. Indsæt moduler ved at trække dem ned på siden og slip musen ved den ønskede placering. 

Et modul vil automatisk blive åbnet første gang, du indsætter det på en side. Du kan altid redigere, kopiere og slette eksisterende moduler på en side. Kør blot musen over modulet og vælg mellem de forskellige valgmuligheder i menuen øverst til højre på modulet. 

Du kan linke moduler til dine globale data-indstillinger. Dette gør det nemt og hurtigt at tilføje nye ændringer i alle moduler på hele hjemmesiden på én gang, når dine indstillinger opdateres (fx når et telefonnummer opdateres etc.). Læs mere om hvordan du bruger globale data under 'Min konto' på hjemmesiden. 

Der er fire kategorier af moduler: Indholdsmoduler, Special-moduler, full width-moduler og E-commerce-moduler. Hver af disse kategorier giver dig utallige funktioner, der kan kombineres, som du ønsker, for at skabe et unikt indhold på din hjemmeside. Klik på linksne herunder for at læse mere om modulerne:

KOMBINERET KORT OG KONTAKT MODUL

Dette modul er designet til at samle 3 uafhængige moduler med forskellige funktioner til ét samlet modul. Det indeholder både et Maps-område, virksomhedens kontaktinformationer og åbningstider. Hver af disse funktioner kan også bruges som separate moduler, men hvis du vil have alle informationerne samlet på den samme side (fx på din kontaktside), er dette modul et godt valg.

Kort-sektionen: Indsæt dine oplysninger i adressefelterne. Hvis kortet kan genkende adressen vil den blive vist automatisk. Du kan vælge hvor meget zoom du vil have at kortet skal vise via drop-down menuen.

Kontaktmodul-sektionen: Skriv navnet på din virksomhed i Overskriftfeltet og adressen i adressefeltet. Tilføj et telefonnummer og en e-mail adresse. Du kan tilføje så mange, du behøver. 

Åbningstider-sektionen: Skriv dine åbningstider.

Husk at trykke på "Gem" når du har ændret indholdet.
 

Brug globale data:
En smart måde at administrere indhold i et modul er at linke det til din globale data-bank. På den måde kan du ændre alle dine data fra ét centralt sted, fx et telefonnummer eller en adresse. Ændringen vil automatisk blive ændret i alle moduler, som er linket til dataene på din hjemmeside. Med andre ord, når du linker til Globale Data behøver du ikke åbne flere forskellige moduler for at lave den samme ændring. Du skal blot redigere værdien for hver informationstype (telefonnummer, adresse osv.) i din globale data-bank under: Min konto > Globale data. Læs mere om globale data her.

 

Du kan linke til globale data på to forskellige måder:

1) Hvor end du finder et ikon med en blå globus, er der et direkte link til den globale data-bank (Det står med blå tekst lige oven over selve tekstfeltet inde i modulet). Klik på linket og vælg i drop-down menuen hvilket tag, du gerne vil linke til.

2) Du kan linke ethvert tekstfelt i dine moduler til din globale data-bank ved at indsætte de globale data-tags, du skal bruge, i stedet for almindelig tekst. Når du ændrer værdien på tagget i din globale data-bank vil ændringen automatisk blive anvendt i alle moduler, som indeholder dette tag.

Se et eksempel på hvordan det kombinerede kort og kontakt-modul ser ud herunder:

Virksomhedens navn

Adresse
Gadenavn
Postnummer
By
Land
Telefon
12345678
E-mail
info@mail.com
Rutevejledning

Opening Hours

Mandag 09:00-17:00
Tirsdag 09:00-17:00
Onsdag 09:00-17:00
Torsdag 09:00-17:00
Fredag 09:00-18:00
Lørdag 09:00-12:00

This is an info text

KORT

Kort-modulet er en meget praktisk og nem måde at vise din lokation på. Modulet er som udgangspunkt vores eget Mono Solutions Map, men Google Maps kan vælges som udbyder i en drop-down menu i modulet, hvis man foretrækker at anvende deres kort på hjemmesiden.

Modulet indeholder en Overskrift og et felt med plads til ekstra tekst. Hvis der ikke skrives noget tekst ind vil felterne blot være blanke på hjemmesiden.

Det vigtigste felt er adressefeltet. Du kan enten skrive adressen ind direkte, eller bruge det globale data-tag, der matcher oplysningen (Du kan læse mere under Min konto > Globale data). Hvis Google genkender din adresse vil din lokation automatisk blive vist på kortet med en knappenål.

Du kan kontrollere hvor meget der skal zoomes ind på kortet ved at bruge drop-down menuen og tilføje en radius (valgfrit). Radiussen bruger kilometer (km) som enhed, så hvis du ønsker en radiuscirkel på 200 meter skal du skrive 0.2.

 

Find os her

Du kan tilføje tekst her

ÅBNINGSTIDER

Åbningstider-modulet er essentielt, hvis du har en fysisk butik eller tilbyder services i et bestemt tidsrum, hvor der derfor er brug åbningstider. Modulet er som udgangspunkt linket til din globale data-bank.

Du kan skrive dine åbningstider ind, som du vil. Men hvis du bruger følgende format, vil Google automatisk vise dine åbningstider direkte i søgeresultaterne!

Hvis dine åbningstider er:
Mandag 09:00-17:00
Tirsdag 09:00-17:00
Onsdag 09:00-17:00
Torsdag 09:00-17:00
Fredag 09:00-18:00
Lørdag 09:00-12:00

skal du skrive dem ind i følgende format:
Mo 09:00-17:00
Tu 09:00-17:00
We 09:00-17:00
Th 09:00-17:00
Fr 09:00-18:00
Sa 09:00-12:00

Åbningstider-modulet

Mandag 09:00-17:00 
Tirsdag 09:00-17:00
Onsdag 09:00-17:00
Torsdag 09:00-17:00
Fredag 09:00-18:00
Lørdag 09:00-12:00

Dette er en info-tekst

KONTAKT-MODULET 

Med kontaktmodulet kan du vise din virksomheds basale informationer fx adresse, telefonnummer, e-mail osv. Adressefeltet i modulet kan linkes til dine globale data.

Du kan tilføje så mange telefonnumre og e-mails som du vil. Bemærk at telefon- og e-mail-felterne som udgangspunkt er linket til globale data. Hvis du har brug for at vise to eller flere telefonnumre (eller e-mails) skal du fjerne linksne til den globale data-bank ved at klikke på det blå link og så vælge "Fraknyt felt fra globale data" øverst i drop-down menuen. Det ekstra telefonnummer kan da skrives ind manuelt og vil ikke blive overskrevet af dine globale data når du gemmer dine ændringer.

Læs mere om hvordan du bruger globale data tags i manualen under kontoindstillinger/globale data.

Kontakt-modulet

KOMMENTAR-MODULET

Dette modul er en god måde at inkludere en "gæstebogs"-funktion på din hjemmeside, hvor besøgende kan skrive åbne kommentarer. Du kan både redigere og slette beskeder efter de er indsat af besøgende i modulindstillingerne.

0 kommentar(er)

Skriv en kommentar

KONTAKTFORM-MODUL

Dette modul lader brugere sende beskeder til din e-mail igennem formularen. Modulet ser ud som vist i eksemplet nedenfor.

Den e-mail, du skriver ind i modulet, bør være den e-mailadresse du gerne vil modtage de besøgendes henvendelser på. Feltet er automatisk linket til globale data. Hvis du vil bruge en anden e-mail adresse, end den du har registreret i din globale data-bank, skal du fjerne linket til databasen og skrive den anden e-mailadresse ind manuelt (læs mere om globale data her).

En notifikation vil blive sendt til din indbakke hver gang nogen har udfyldt kontaktformularen. Hvis du gerne vil have flere modtagere, brug da en komma-separeret liste af e-mails men husk at fjerne linket til den globale data-bank først. For at undgå, at du får spammails ind fra formularen kan du i drop-down menuen "Vis spam filter" vælge enten en captcha kode eller at den besøgende skal svare på et spørgsmål.

Kontakt os

INDSÆT FORMULAR

Dette er et af de mest fleksible moduler i mono-værktøjet. Det kan bruges til at skabe mere avancerede og tilpassede formularer på din hjemmeside.

Udfyld formularen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras a ipsum et nisl luctus ullamcorper. Praesent eget sagittis justo. Proin convallis lacinia enim. Vestibulum eget dolor venenatis sem luctus gravida sed quis ligula.


Ja, jeg vil gerne.....

Den røde
Den blå

LINK LISTE

Link listen er et ideelt modul hvis du har brug for et index for flere eksterne eller interne links. Modulet har en overskrift og du kan redigere hvert enkelt link med link-titel og link-tekst. Du kan tilføje så mange links, som du ønsker. 

DOWNLOAD MODULET

Hvis du har noget materiale som fx en PDF-fil, som du gerne vil dele med dine besøgende, kan du bruge download-modulet.

Du har mulighed for at kræve en email og/eller et telefonnummer inden det er muligt at downloade dine filer. 

Du kan maksimalt lægge filer ind på 8MB. De filtyper, modulet understøtter, er listet herunder:

.jpg
.jpeg
.gif
.png
.doc
.docx
.xls
.xlsx
.ppt
.pptx
.pages
.numbers
.keynote
.odt
.odp
.ods
.odg
.odf
.pdf
.swf
.mp3
.zip
.eot
.svg
.ttf
.woff
.ico

Windows executables (.exe) kan ikke bruges, men du kan placere dem i en ZIP fil og uploade dem på den måde.

VERTIKAL NAVIGATION

Denne lille feature lader dig indsætte en vertikal navigationsstruktur hvor som helst på din hjemmeside. Du kan tilføje så mange menupunkter, som du har brug for, og indsætte en URL og en passende link-tekst til hvert punkt.

TILMELD NYHEDSBREV

Dette modul lader dine besøgende skrive sig op til at få notifikationer når du opdaterer din hjemmeside (publicerer den). Du kan bruge denne funktion på en kreativ måde som en nyhedsbrevsfunktion. Når du opdaterer din hjemmeside kan du skrive en meddelelse til dine modtagere, som får beskeden via e-mail.

Alle besøgende som skriver sig op til at få notifikationer vil blive listet under dine kontoindstillinger, hvor du også kan redigere listen (Se sektion 04.03 Kontoindstillinger /Nyhedsbrev og meddelelser).

Få notifikationer

Modtag en e-mail når hjemmesiden bliver opdateret

Send anmodning

HTML-MODULET

HTML-modulet er ekstremt brugbart hvis du har brug for at tilføje eksterne funktionaliteter, som ikke er understøttet af eksisterende moduler i mono-værktøjet. Enhver HTML-kode kan indsættes i modulet, og du kan placere modulet hvor som helst på din hjemmeside.

Men vær omuhyggelig med hvilke koder du indsætter i HTML-modulet. Hvis du ikke er bekendt med HTML og ikke forstår strykturen og syntax, så kan det skabe konflikt med andre elementer på din hjemmeside. Bemærk at mono ikke yder support på HTML-relaterede spørgsmål, så du er på egen hånd, hvis du kaster dig ud i det.

VIDEO MODULET

Med video-modulet kan du indlejre video direkte på din hjemmeside og give den liv. Du kan bruge enhver video-tjeneste der tillader indlejring af videomateriale - fx YouTube og Vimeo.

Kopiér den indlejrede kode fra vide-tjenesten og indsæt den i modulet. Her er et eksempel på en indlejret kode fra YouTube:

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/H9Djzz8RRpU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Du finder koden under YouTube-videoen under fanen "Del" og "Indlejring".

RSS-FEED

Dette modul er en super måde at skabe dynamisk indhold på din hjemmeside fra eksterne kilder. Du skal blot kopiere RSS feed-linket ind i modulet. Her er et eksempel på et RSS nyhedsfeed-link fra National Geographic:

http://news.nationalgeographic.com/index.rss

Du kan selv konfigurere hvor mange feeds, der skal vises og hvor ofte, det skal opdateres.

RSS FEED

2019-08-01 16:15:00
How the pursuit of one European peak gave rise to modern mountaineeringClimbers reached the Matterhorn's summit in 1865—then tragedy struck. See more
2019-07-31 17:27:00
What is a 'black moon', and how often does one happen?Find out what this lunar event really means, and why it's actually impossible to see a black moon rising. See more
2019-07-23 14:00:00
10 sweet photos of honeybeesIn celebration of National Honeybee Day, see our favorite photos of bees and the people who love them. See more
2019-06-27 15:00:00
Why are we afraid of sharks? There's a scientific explanation.Sharks aren't the mindless killers that we've made them out to be. See more
2019-06-17 18:15:00
Shark attacks: After recent bites, your questions answeredEncounters with the big fish are rare, but can be deadly. Here's how to reduce your risk, and what you should keep in mind. See more

FLASH

Til trods for at Flash ikke længere er en teknologi i udvikling, bruges Flash stadig meget på internettet. Du skal bare uploade en .swf fil fra din folder og gemme den. Bemærk at den maksimalt tilladte filstørrelse for .swf filen er 8MB.

FACEBOOK "SYNES GODT OM"
Dette modul lader dine besøgende dele og "like" din hjemmeside på deres Facebook-væg (og dermed dele den med deres netværk så din hjemmeside får større eksponering). Du kan tilføje denne knap på hele din hjemmeside. Du har mulighed for at ændre på layoutet og farvetemaet og vise profilbilleder under knappen.

FACEBOOK SEND
Med dette modul kan dine besøgende sende den pågældende side, som mudulet er placeret på, til deres venner på Facebook.

FACEBOOK KOMMENTARER

Dette modul lader dine besøgende efterlade en Facebook-kommentar på din hjemmeside. Kommentarerne vil blive vist på både din hjemmeside og på de besøgendes Facebook-profiler. Dermed bliver din side eksponeret for deres netværk.

FACEBOOK FACEPILE
Dette modul lader dig vise, hvem der synes godt om din hjemmeside med deres profilbilleder fra Facebook.

FACEBOOK AKTIVITET
Dette modul lader dig fortælle når besøgende interagerer med indholdet på din hjemmeside, fx hvis de synes godt om eller kommenterer. For at kunne vise aktiviteterne fra din hjemmeside skal du tilføje Facebook "synes godt om" knappen, Facebook del og/eller Facebook kommentar-modulet. 

FACEBOOK ANBEFALINGER
Med dette modul kan du vise dine brugere, hvem der anbefaler din hjemmeside på Facebook. Hvis nogen anbefaler (deler) din hjemmeside på deres Facebook-profil, har du mulighed for at se det og vise det til dine besøgende.

TWITTER
Dette modul lader dine besøgende "tweete" og dele din hjemmeside på deres Twitter-konto. Du har mulighed for at vælge, hvordan knappens layout skal se ud.

PINTEREST
Dette sociale modul lader dine besøgende "pinne" og dele din hjemmeside på deres Pinterest-profil. Du har mulighed for at ændre på layoutet på knappen. 

GOOGLE+ 1

Dette modul lader dine besøgende anbefale din side på deres Google+ konto. Du har mulighed for at ændre på knappens layout.

SOCIALE KNAPPER
Hvis du vil lade dine besøgende tale om din hjemmeside på forskellige sociale kanaler (Facebook, Google+ og Twitter) kan du blot tilføje sociale moduler hvor end du ønsker på din hjemmeside.

AGENDIZE BOOKINGMODULE
Dette modul giver alle monobrugere mulighed for at opbygge brugerdefinerede bookingformularer fra agendize.com som kan vises på deres monohjemmesider. Det giver altså virksomheder mulighed for at lade deres kunder booke en tid på en restaurant, en tid hos frisøren eller en konsulenttime igennem hjemmesiden.

Agendizes egne priser er gældende for alle monobrugere.

Sådan bruger du modulet:

1. Gå til Agendize.com og opret en konto

2. På Agendizes hjemmeside opretter du dine "online Scheduling" formularer

3. Når du er logget ind i mono klikker du på Min konto > Agendize booking, hvor du skal indsætte og gemme dit Agendize brugernavn og adgangskode. 

4. Indsæt modulet "Agendize booking" på din hjemmeside

5. Fra modulet kan du nu vælge mellem alle de bookingformularer du har oprettet på Agendize.com 

Læs mere om Agendize booking her.